Gedragswetenschap als inspiratiebron voor professionalisering

By | 10-11-2015

Leestip
Een leestip voor mensen en organisaties, die vanuit het persoonlijke niveau en het menselijke gedrag willen werken aan een eigentijdse organisatieontwikkeling, waarbij praktijkinzichten en wetenschap hand in hand gaan. In haar recente TNO-discussienotitie “Professionalisering van klantmanagers in het sociale domein” legt Astrid Hazelzet op duidelijke wijze het verband tussen professionaliseren en gedragsverandering.

Hazelzet geeft een toelichting op twee interessante modellen voor gedragsverandering, die in alle disciplines toepasbaar zijn. Theory of Planned Behavior (TPB) van Fishbein en Ajzen respectievelijk de gedragsveranderingstheorie van Prochaska.

Fishbein en Ajzen wijzen op het fundamentele belang van ‘intentie’ en geven daar drie ‘handvatten’ aan: attitude, omgevingsinvloed en vertrouwen in eigen kunnen.

Fishbein-Ajzen

Prochaska laat zien dat gedragsverandering een cyclisch proces is, dat in fasen verloopt:
1. Voorbeschouwen
2. Overwegen
3. Beslissen
4. Actie
5. Volhouden.

prochaska

 

Hazelzet maakt deze twee modellen op een interessante manier praktisch toepasbaar bij het professionaliseringsproces van klantmanagers in het sociale domein. Voor de volledige versie van de notitie klikt u hierHazelzet_2015_professionalisering


Hans Schut is zelfstandig adviseur. Hij verzorgt procesmanagement en persoonlijke begeleiding bij organisatieveranderingen en vastgoedmanagement. Branches: overheid en zorg, zakelijke dienstverlening, bouw- en infra, onderwijs, midden en klein bedrijf.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om Hans Schut in te schakelen bij veranderingen in uw organisatie? Maak dan gewoon eens een afspraak voor een inspirerend gesprek! 

Home

Andere blogberichten