Verander-essay: “Oude organisaties, nieuwe tijden”

By | 05-11-2015

Over loslaten, ontketenen en bewegen in verandering.

Oude organisaties, nieuwe tijden
Dat is de titel van het nieuwe essay van Hans Schut, cover-oude-organisaties-nieuwe-tijdeneigenaar van het Apeldoornse adviesbureau Cobalt Consult. In dit essay wisselt de auteur met u van gedachten. Zonder wetenschappelijke pretentie of management jargon, maar gewoon van mens tot mens. Over de essentiële uitdaging voor oude organisaties: loslaten, ontketenen en bewegen in verandering. En over de mensen in de organisatie, van wie een beweging van binnenuit gevraagd wordt.

Het HOE centraal
Hoe kunnen oude organisaties meebewegen met nieuwe tijden? Wat gebeurt er aan de binnenkant, wanneer van buitenaf beweging gevraagd wordt van lang uitgekristalliseerde systemen? Hoe geven de mensen in de organisatie gehoor aan de oproep om een beweging van binnenuit te maken? Waar moeten we aan werken en hoe doen we dat? Steeds weer staat het hoe centraal. De auteur geeft een aantal tips en aandachtspunten mee voor mensen in organisaties die de transitie willen aangaan. En aan de hand van een metafoor wordt duidelijk gemaakt hoe verandering verloopt.

Persoonlijke uitdaging
“De Organisatie” bestaat eigenlijk helemaal niet, betoogt de auteur. Want wie praat er met de klant? En wie stuurt een wervende mailing rond? Dat zijn de mensen, die in de organisatie werken. In een organisatie, die wil veranderen, wordt elk individu persoonlijk uitgedaagd de transitie aan te gaan. Dat doet een beroep op de vaardigheid om los te laten, te ontketenen en mee te bewegen. En dat kan soms lastig zijn. Zeker als dat wat we ervaren, afwijkt van onze verwachtingen. In het essay worden drie soorten verwachtingen naast elkaar gezet. Slechts één daarvan is reëel. Welke past bij u?

Download het essay
U kunt het essay “Oude organisaties, nieuwe tijden” downloaden van de website van Cobalt Consult. Dat kan door een bezoekje aan de homepage van www.cobaltconsult.nl of door gebruik te maken van deze download link.

PDF-versie van dit essay.

ANDERE BLOGBERICHTEN


Hans Schut is zelfstandig adviseur. Hij verzorgt procesmanagement en persoonlijke begeleiding bij organisatieveranderingen en vastgoedmanagement. Branches: overheid en zorg, zakelijke dienstverlening, bouw- en infra, onderwijs, midden en klein bedrijf.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om Hans Schut in te schakelen bij veranderingen in uw organisatie? Maak dan gewoon eens een afspraak voor een inspirerend gesprek! 

Home

Andere blogberichten