Eigentijds advies in een hectische situatie: het kan!

By | 01-12-2015

Werken in een hectische situatietransitie
De huidige situatie in het sociale en ruimtelijke domein is hectisch. De vele veranderingen en transities, die gemeenten op dit moment doormaken, resulteren in een flinke ontwikkelopgaaf voor de mensen in de organisatie. Er gebeurt veel tegelijk, zowel intern als extern. En er doen zich lastige organisatorische vraagstukken voor, waarbij alles met alles samenhangt en het moeilijk is om een beweging te maken. De budgetten zijn beperkt en de doelen zijn stringent. Er is behoefte aan ondersteuning, maar ook aan ‘zelf doen’.

Eigentijds advies
Als zelfstandig adviseur voor gemeenten zocht ik binnen deze hectische situatie naar concrete en praktische mogelijkheden om mijn kennis, inzichten en vaardigheden voor gemeenten in te zetten. Maar dan wél op een eigentijdse manier, die adequaat antwoord geeft op de druk op budgetten, de moeilijke markt en de volstrekt legitieme behoefte aan ‘zelf doen’.

Kort, intensief en initiërend
Die eigentijdse dienstverlening heb ik gevonden in korte, intensieve  ondersteuning bij de initiatie van veranderacties, ontwikkelopgaven en verbetertrajecten. Mijn talent zit namelijk in abstracte beeldvorming, fundamentele duiding, logische ordening en een gedegen plan van aanpak. Mijn werkwijze is praktisch, interactief, verbindend en transparant.

Toegankelijke prijsstelling
Een ander eigentijds aspect is het hanteren van een toegankelijk uurtarief. Daardoor is de prijsstelling van deze vorm van ondersteuning in de regel lager dan de aanbestedingsdrempel in het gemeentelijke inkoopbeleid. En tegelijkertijd: het effect van mijn bijdrage is een krachtige initiatie, die doorwerkt tot in de laatste fasen van uw projecten en processen.

Kosteloos verkennend adviesgesprek
Ik ga graag in gesprek met beleidsmedewerkers, MT-leden en Directeuren binnen gemeenten over de ontwikkelingen waarmee men binnen de organisatie doende is. Daarbij gaan we meteen de diepte in en gezamenlijk verkennen we de situatie en de opgaaf. De ideeën en inspiratie die in dit kosteloze adviesgesprek naar voren komen zijn u van harte gegund. Wat u zelf kunt, moet u zelf doen!

Transparante aanbieding
Wanneer de ondersteuningsbehoefte verder gaat, werken we vlot uit hoe mijn dienstverlening het best kan worden ingezet. In een praktische en volkomen transparante aanbieding zet ik binnen een week de aanpak helder en duidelijk voor u uiteen. Eerst in een conceptversie, want ook de opdrachtomschrijving en het kostenplaatje zijn interactieve onderdelen van de werkwijze van de eigentijdse adviseur.

Direct beginnen
Als u als opdrachtgever en ik als aanbieder beide tevreden zijn over de beschrijving van de situatie, de vraagstelling, de dienstverlening en de rolverdeling, dan kan de opdracht worden vertrekt en aanvaard. De uitvoering wordt dan per direct ter hand genomen.

Verdieping middels pro bono publicaties
De tijd tussen mijn opdrachten als zelfstandig organisatie adviseur voor gemeenten gebruik ik voor een belangrijk deel voor verdieping. Ik werk de opgedane kennis en ervaring uit tot inhoudelijke publicaties, die ik pro bono teruggeef aan mijn doelgroep: de Nederlandse gemeenten. Zo wil ik bijdragen aan de voortdurende ontwikkeling van gemeentelijke organisaties.

Reële kans dat ik ook u precies kan leveren wat u nodig heeft!
Er is een zeer reële kans dat ik ook úw organisatie op effectieve en voordelige wijze precies kan leveren wat u nodig heeft. En dat is waar het mij om gaat: adequaat en doelgericht bijdragen aan de voortdurende ontwikkeling van Nederlandse gemeenten. Van mens tot mens, praktisch werkend aan de kern van de zaak. Niets meer, niets minder.

Afspraak maken?
Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek over deze eigentijdse vorm van externe ondersteuning? Of wilt u eerst graag meer informatie? Belt of mailt u mij dan even. Ik ben u graag van dienst!

Email: h.schut(at)cobaltconsult.nl
Telefoon: 06 17 56 56 92

Eerst meer verdiepen?
Mede door de structurele verdieping is mijn advieswerk in de loop der jaren ontwikkeld van procesmanagement voor maatschappelijk vastgoed naar procesmanagement voor organisatieveranderingen. In mijn opdrachten heb ik samen met de betrokken mensen steeds de gestelde doelen bereikt en naar tevredenheid van mijn opdrachtgevers gepresteerd. Hieronder laat ik u aan aantal recente projecten zien, gevolgd door enkele publicaties die daaruit zijn voortgekomen.

PROJECTEN

Kwartiermaker – gemeente Hoogezand-Sappemeer
Voorbereiding van de vorming van een centrale beleidsafdeling.

Organisatieadvies Grondzaken/Vastgoed – gemeente Zutphen
Professionalisering van vastgoedmanagement en positionering van het team Grondzaken/Vastgoed.

Organisatieadvies Dienstverleningsconcept – Intergemeentelijke Sociale Dienst Optimisd
Advisering over het dienstverleningsconcept en de lange termijn huisvesting.

Procesbegeleiding ontwikkeling Kulturhus – Gemeente Bronckhorst
Procesbegeleiding bij de conceptgedreven ontwikkeling van het Kulturhus: samenwerkingsconcept, gebouw, beheer & exploitatie.

PUBLICATIES

Opdrachtgever, Opdrachtnemer NIEUWSTE!
White paper over de rolverdeling in de relatie opdrachtgever-opdrachtnemer, die bij ontstaat bij regiegemeenten.

Oude organisaties, nieuwe tijden
Verander-essay over loslaten, ontketenen en bewegen in verandering.

In zes stappen van visie naar gebouw
Praktische handreiking bij concept-gedreven ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed.

Het Palet voor Maatschappelijk Vastgoed
E-book over het complete werkveld maatschappelijk vastgoed en hoe dat functioneert als totaal systeem.

DOWNLOADS

U treft deze en andere publicaties op mijn downloadpagina.
Samenvattingen en korte artikelen tref u op mijn weblog.


Hans Schut is zelfstandig adviseur. Hij verzorgt procesmanagement en persoonlijke begeleiding bij organisatieveranderingen en vastgoedmanagement. Branches: overheid en zorg, zakelijke dienstverlening, bouw- en infra, onderwijs, midden en klein bedrijf.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om Hans Schut in te schakelen bij veranderingen in uw organisatie? Maak dan gewoon eens een afspraak voor een inspirerend gesprek! 

Home

Andere blogberichten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *