De vreugde van veranderen

By | 04-01-2016

Veranderen kan ook leuk zijn!Veranderen
Veranderen heeft vaak een negatieve lading, het wordt gezien als iets dat we niet willen. Maar volgens mij is dat echt onzin, want we kunnen ook veel vreugde aan verandering ontlenen. Dat zien we wel eens over het hoofd. Terwijl juist enthousiasme de brandstof is van veranderen. Enthousiasme is de brandstof van veranderen en wijzelf zijn de motor.

Hoe werkt veranderen?
Ik houd van veranderingen, processen en projecten. En van de reuring die dat geeft. Dat heb ik altijd al gehad. Nieuwe dingen onderzoeken en door te experimenteren, ontdekken en ervaren hoe iets werkt. En dan steeds verder verbeteren. Lekker oefenen en genieten van het leerproces. Want iedere keer kom je weer een stapje verder! Enthousiast over elke nieuwe stap en blijven verbeteren en bijschaven tot daar ineens de ontdekking is van: hé, de verandering is gelukt, ik ben hier goed in geworden. Ik ben er door, wow!

Stopt het leerproces als de nieuwe vaardigheden en ervaringen verworven zijn? Nee, zeker niet! Want het nieuwe neemt exponentieel toe in waarde en toepassing, als we het overbrengen op andere mensen. Dat gaat eigenlijk vanzelf. Enthousiasme is de brandstof en wijzelf zijn de motor. Enthousiasme over het geleerde is dermate aanstekelijk voor mensen die ook willen leren, dat het leerproces op hen overslaat.

En dan wordt het pas écht leuk. We kunnen vreugde ontlenen aan het Kennis en vaardigheden overbrengen en bijdragen aan het leerproces van andere mensen. Samenwerken. Communiceren. Uitwisselen. Ontwikkelen. Jezelf overwinnen. Enthousiast over elke nieuwe stap en blijven verbeteren en bijschaven tot daar ineens de ontdekking is van: hé, de verandering is gelukt, wij zijn hier goed in geworden. Wij zijn er door. Met z’n allen!

Enthousiasme is
de brandstof van veranderen
en wijzelf zijn de motor.

Hoe werken organisatieveranderingen?
Zelf denk ik dat het precies zo gaat met veranderingen in organisaties. Het begint steeds bij ons persoonlijk. En als bij onszelf de knop op ‘ja’ gaat en wij enthousiast raken over het veranderproces, dan kan dat overslaan naar de mensen om ons heen. En dan wordt het leuk! Want als het enthousiasme er is, dan volgt de verandering vanzelf.

Daarom zie ik meer in een focus op de mensen en wat er in hun hoofd en hart omgaat, dan dat ik veel verwacht van grootschalige trajecten met een focus op bijvoorbeeld de structuur of mentale beschrijvingen van de gewenste cultuur. Want het ene richt zich op een zelf gekozen beweging van binnenuit en het andere schrijft voor van buitenaf. Het zou mooi zijn als we een combinatie kunnen maken waarbij bottum up en top down naadloos op elkaar gaan aansluiten. Dan wordt veranderen pas écht leuk en succesvol.

Zin gekregen in veranderen?
Door middel van procesmanagement en persoonlijke begeleiding ondersteun ik organisaties bij veranderingen, verbeteringen en projecten. Individueel én collectief.

Meer weten?
Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek over procesmanagement en persoonlijke begeleiding bij veranderingen? Of wilt u eerst graag meer informatie? Belt of mailt u mij dan even. Ik ben u graag van dienst!

Email: h.schut(at)cobaltconsult.nl
Telefoon: 06 17 56 56 92


Hans Schut is zelfstandig adviseur. Hij verzorgt procesmanagement en persoonlijke begeleiding bij organisatieveranderingen en vastgoedmanagement. Branches: overheid en zorg, zakelijke dienstverlening, bouw- en infra, onderwijs, midden en klein bedrijf.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om Hans Schut in te schakelen bij veranderingen in uw organisatie? Maak dan gewoon eens een afspraak voor een inspirerend gesprek! 

Home

Andere blogberichten